Project No. 2

A KITCHEN “DOWN UNDER”

This was a fascinating project with which to be involved.
The clients approached us with architectural plans for an underground house that used the original farm outbuildings as the footprint and was designed with a lawn roof to blend into the forest landscape.

The extremely tall ceilings, roof lights and integrated dining area, combined with the couple’s specific ideas for the kitchen, made this design an interesting brief. By integrating false walls into the floorplan it allowed us to design tall units that blended into the surroundings and gave the kitchen a contemporary feel.

The island was designed to be the main working area and had to be adaptable enough to become the social hub of this open plan space. Extraction was a challenge as the clients did not like any of the ‘usual’ types of extractors. With this in mind, we discussed and designed this curved feature on site, not only giving them reassurance but a chance to achieve something truly unique.

The finished kitchen and dining area combined to create a soft and aesthetically interesting space to relax and display their art collection. It was a pleasure to return to the house seven years later and see that the light and airy kitchen is still a place we are proud of.

CUSTOMER REVIEW

The kitchen is our favourite room of the new house! Anne’s design advice was invaluable and the team translated our vague ideas into beautiful furniture and accessories. I wouldn’t hesitate to recommend this team
Mr & Mrs B /
Customer
The kitchen is our favourite room of the new house! Anne’s design advice was invaluable and the team translated our vague ideas into beautiful furniture and accessories. I wouldn’t hesitate to recommend this team
Mr & Mrs B /
Customer
The kitchen is our favourite room of the new house! Anne’s design advice was invaluable and the team translated our vague ideas into beautiful furniture and accessories. I wouldn’t hesitate to recommend this team
Mr & Mrs B /
Customer